Kam po základní škole?

Workshop pro výchovné a kariérní poradce základních škol uspořádala agentura CzechInvest ve spolupráci se Svazem průmyslu a dopravy ČR.

V úterý 7. listopadu se v Trutnově, v prostorách společnosti ABB, konal workshop pro výchovné a kariérní poradce základních škol. Hlavním cílem semináře bylo poukázat na nedostatek kvalifikované pracovní síly a podpořit studium technických oborů.

Výchovní poradci jsou s dětmi v denním kontaktu a znají jejich schopnosti, dovednosti a mohou jim tak nejlépe poradit při volbě střední školy s ohledem na uplatnění v budoucím povolání.

Mezi prezentujícími vystoupili, kromě CzechInvestu a Svazu průmyslu a dopravy ČR, také zástupci Úřadu práce, města Hradec Králové, IQLANDIE, TECHNOLOGICKÉHO CENTRA Hradec Králové, firmy Helago a SPŠ Trutnov. Závěrem workshopu byla představena společnost ABB s.r.o., která je přední světovou firmou působící v oblasti technologií pro energetiku a automatizaci. Účastníci si mohli prohlédnout její trutnovskou provozovnu, která se specializuje na výrobu rozvaděčů.

Fotogalerie

Soubory ke stažení

Přeskočit na hlavní navigaci