Cesta pro mladé: Poskytněte praxi a získejte posilu do týmu

Nedostatek kvalifikované pracovní síly řeší firmy nejen v Královéhradeckém regionu. Jeden z prostředků, jak si „vychovat“ své budoucí zaměstnance podle svých představ umožňují projekty, jejichž realizátorem je Fond dalšího vzdělávání.

Fond dalšího vzdělávání, jako příspěvková organizace MPSV přichází s novými projekty, díky nimž mohou firmy získat posilu do týmu, finanční kompenzaci nákladů v desítkách tisíc korun a poskytnout zájemcům praxi v reálném firemním prostředí.

Cesta pro mladé

Je projekt, který propojuje studenty a firmy formou praxe. Na jedné straně je určen pro 4 500 studentů posledních ročníků a jednoletých jazykových škol a na druhé straně pro firmy, které jejím prostřednictvím mohou získat mladou krev do týmu a finanční kompenzaci nákladů spojených s realizací kurzu. Její výše závisí na pozici, na kterou firma vypíše praxi a celkové délce kurzu. Vzdělávací kurz pro studenty se skládá ze tří částí – z praktické části kurzu, která se odehrává ve firemním prostředí, z online kurzu rozvoje měkkých kompetencí a individuálního poradenství s odborníkem na lidské zdroje.

 Jak to vypadá v praxi?

Jedná se u kurz, jehož praktickou část zajišťují organizace z komerční, veřejné i neziskové sféry. Do projektu se od září 2016 zaregistrovalo už více než 1000 firem a každým okamžikem přibývají další. Ve firmách studenti pod vedením zkušeného mentora rozvíjejí své odborné dovednosti v oboru, který studují. Praktická část kurzu je v rozmezí 80 – 240 hodin a na tom, zda je absolvují během 1–6 měsíců, se student sám domluví s poskytovatelem. Organizace s více než 50ti zaměstnanci mají nárok souběžně až na 3 probíhající kurzy. Po sobě jdoucí kurzy můžou firmy realizovat po celou dobu trvání projektu, tj. až do března 2020.

Více informací o projektu zjistíte na stránkách www.cestapromlade.cz.

Přeskočit na hlavní navigaci