Vzdělávání v praxi: Zvyšte si šance na získání nového či udržení stávajícího zaměstnání!

Ideální možnost, jak si doplnit nejnovější profesní poznatky a dovednosti přímo v reálném firemním prostředí.

Firmy, které se zapojí do projektu Vzdělávání praxí a stanou se poskytovatelem vzdělávání praxí, dostanou jedinečnou příležitost navázat spolupráci s člověkem, který má chuť se aktivně vzdělávat, ověřit si potenciálního kolegu v provozních podmínkách a získat rovněž kompenzaci finančních nákladů spojených se vzděláváním praxí. Poskytovatel musí být schopen pro účastníka zajistit mentora vzdělávání praxí a vytvořit pro účastníka podmínky pro realizaci vzdělávání praxí v souladu se šablonou, která určuje rámec vykonávaných činností, osvojených odborných kompetencí a požadavky na účastníka i na poskytovatele. K dispozici je více než 140 šablon z 20 různých oborů, své vzdělávání praxí tak může realizovat každý poskytovatel, který splní podmínky projektu.

Projekt je realizován Fondem dalšího vzdělávání, příspěvkovou organizací Ministerstva práce a sociálních věcí a je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu ČR. Prostřednictvím tohoto projektu dojde k nastavení vzdělávání praxí pro zvýšení zaměstnatelnosti, díky kterému mohou zástupci cílové skupiny získat nebo si prohlubovat své kompetence, což zvyšuje jejich hodnotu na trhu práce a zároveň i jejich konkurenceschopnost a uplatnitelnost.

Více informací o projektu je k dispozici na webových stránkách www.vzdelavanipraxi.cz a v regionální kanceláři Královehradeckého kraje.

Přeskočit na hlavní navigaci