Mikrofotobanka a moderní cyklostojany

Nové projekty v podnikatelském inkubátoru TC HK

V červenci se konalo druhé letošní zasedání inkubační komise podnikatelského inkubátoru, který provozuje TECHNOLOGICKÉ CENTRUM Hradec Králové (TC HK). Před pětičlennou komisí se prezentovaly čtyři projekty, dva se ucházely o přijetí do inkubátoru, další dva pak zažádaly o prodloužení inkubačního režimu. Všechny projekty byly na základě hodnocení prezentace a vypracovaného podnikatelského záměru komisí schváleny.

Prvním novým projektem je Pixcoll, jehož zakladatel Jiří Novotný vytvořil globálně zaměřený internetový projekt na mikrofotobanky, který přímo propojuje prodejce a kupující fotek. Druhý projekt společnosti Keylog vychází z konceptu Smart City a zaměřuje se na inteligentní moderní cyklostojany, které jsou energeticky nezávislé a minimalizují možné krádeže. O prodloužení inkubačního režimu pak žádaly společnosti HEDR Moravia s platformou na vývoj webů a e-shopů a softwarová společnost System4M.

Žadatelé prezentovali svůj záměr pětičlenné komisi složené ze zástupců TC HK, města Hradec Králové, Agentury CzechInvest, CIRI a podnikatelské sféry. Na základě hodnocení komise pak byly jednotlivé podnikatelské záměry ohodnoceny. „Nové projekty se prezentovaly kvalitně zpracovaným podnikatelským záměrem a jsou již ve stadiu testování a prototypů. Jsme rádi, že náš inkubátor může přijmout další originální nápady a pomoci jim v prvních letech jejich rozvoje,“ dodává Ondřej Zezulák, ředitel TECHNOLOGICKÉHO CENTRA Hradec Králové.

Inkubační program TECHNOLOGICKÉHO CENTRA Hradec Králové přináší široké možnosti podpory pro začínající firmy z Královéhradeckého kraje. Na Vyklubejtese.cz mohou podnikatelé, kteří mají zájem do inkubátoru vstoupit, vyplnit jednoduchý dotazník, na jehož základě je kontaktuje startupový manager z TC HK. Následné kroky jsou pak uzpůsobeny přesně na míru konkrétním projektům.

Přeskočit na hlavní navigaci