Hradecký podnikatelský inkubátor přijal další nadějné projekty

Letecké modely, logistická aplikace, designová móda i osušky z recyklovaného plastu.

Všechny tyto projekty byly v listopadu přijaty do podnikatelského inkubátoru TECHNOLOGICKÉHO CENTRA Hradec Králové. I třetí letošní kolo přijímání žádostí potvrdilo, že nadějným podnikatelským záměrům se v Hradci Králové daří.

O vstup do inkubátoru a s tím spojenou možnost finanční dotace či výhodného pronájmu prostor usilovalo pět projektů. Žadatelé museli předložit vypracovaný podnikatelský záměr, který zhodnotila pětičlenná komise složená ze zástupců města Hradec Králové, Agentury CzechInvest, Centra investic, rozvoje a inovací a soukromé sféry. Čtyři projekty byly komisí schváleny, tři z nich získají finanční dotaci na poradenské služby, čtvrtý pak dotaci na pronájem prostor.

Mezi novými projekty je Jaroslav Čermák a jeho projekt zabývající se výrobou bezpilotních leteckých modelů, které zohledňují i ekologii leteckého provozu. Druhou společností je Smart Cargo Planning Jana Holešínského, která vyvíjí aplikaci usnadňující plánování a organizaci cest nákladním společnostem. Do inkubátoru se dostala taká firma Emblemm Matěje Maňáka, který tvoří designové pánské i dámské oblečení a doplňky. Čtvrtým projektem je Towee Anny Mouchové, originální osušky s vlastním designem a z recyklovaných materiálů.

„Máme velkou radost, že můžeme podpořit další nové originální projekty z Královéhradeckého kraje,“ dodává Ondřej Zezulák, ředitel TECHNOLOGICKÉHO CENTRA Hradec Králové. „V letošním roce zažádalo o vstup do inkubátoru 14 startupů a věřím, že v příštím roce toto číslo ještě poroste, spolu s tím, jak roste chuť lidí podnikat a rozvíjet vlastní nápady.“

Inkubační program TECHNOLOGICKÉHO CENTRA Hradec Králové přináší široké možnosti podpory pro začínající firmy z Královéhradeckého kraje. Na Vyklubejtese.cz mohou podnikatelé, kteří mají zájem do inkubátoru vstoupit, vyplnit jednoduchý dotazník, na jehož základě je kontaktuje startupový manager z TC HK. Následné kroky jsou pak uzpůsobeny přesně na míru konkrétním projektům.

Přeskočit na hlavní navigaci