On-line Akademie Královéhradeckého kraje

Královéhradecký kraj spouští novou formu vzdělávání zaměřenou na inovace, rozvoj obcí a podporu podnikání.

S prvním březnových dnem budou spuštěny první moduly on-line akademie, která je v současné době dokončována na Centru investic, rozvoje a inovací.

Akademie je rozdělena na dva logické pilíře, které usnadní návštěvníkům/studentům orientaci při výběru vhodných zájmových okruhů. V „Akademii pro inovace“ najde uživatel moduly určené pro zaměstnance výzkumných organizací, vysokých škol a firem s důrazem na inovační potenciál. „Akademie Chytrého regionu Královéhradeckého kraje“ je orientována hlavně na rozvoj obcí a podporu činnosti samospráv.

V rámci prvních spuštěných modulů Akademie pro inovace naleznete témata pro dnešní dobu, která je významně ovlivněna dopady covid-19, zvlášť důležitá. Jedním z nich je Krizový management. V něm se účastníci dozví, jakých oblastí v rámci provozu podniku se krize bude týkat nejvíce, a které je potřeba řešit prioritně. Naučí se rozlišovat a zvažovat faktory, které mohou krizi způsobit a dozví se, jak se na ni připravit. Definovány jsou i rozdíly z pohledu malých a středních podniků a specifika velkých firem a korporací. Další, který stojí za zmínku, je modul představující výhody sdíleného brandu. Kompletní výčet aktuálních i připravovaných kurzů najdete na https://www.proinovace.cz/cs/o-nas/vzdelavame/akademie-pro-inovace.

Jako ochutnávku z Chytré akademie vám představujeme kurz, který vznikl ve spolupráci s agenturou CzechInvest. Ten se zaměřuje na podporu lokální ekonomiky a zahrnuje 5 oblastí, které s rozvojem lokální ekonomiky úzce souvisí. Můžeme vás nalákat na zajímavé poznatky z hlediska využití strategického plánování, návodů, jak získat investora pro svou obec či v čem mohou být obci prospěšné živnostenské zóny. Kompletní přehled modulů v tomto pilíři naleznete zde: https://www.chytryregion.cz/akademie

Přeskočit na hlavní navigaci