StartUp Brunch

Specifika zahraničních trhů přiblížena začínajícím firmám

Jak se svým startupem prorazit na zahraničních trzích? Rady, strategické tipy i zkušenosti business expertů si do TECHNOLOGICKÉHO CENTRA Hradec Králové přišlo vyslechnout 50 účastníků akce StartUp Brunch, kterou 30. října 2018 pořádala Agentura CzechInvest.

Na brunchi se sešlo 12 startupů z podnikatelského inkubátoru TC HK, jejichž majitelé měli zájem o konzultace se zkušenými mentory. Projekty z oblasti IT, šifrování, leteckého průmyslu, 3D tisku nebo účetnictví konzultovali Alfredo Coppola, Brian Frumberg, Devi Clark a Sameer Narula, kteří poskytli cenný vhled do startupového světa na asijském, americkém i evropském trhu. „Možnost probrat svůj business plán s člověkem, který má přesný vhled do startupového prostředí v konkrétní zemi, je při rozjezdu podnikání nedocenitelná. Jsme rádi, že jsme našim startupům mohli takovéto setkání umožnit,“ oceňuje přínos akce Ondřej Zezulák, ředitel TC HK.

Akce StartUp Brunch je součástí série setkání, která na konci října kromě Hradce hostila i Praha, Brno, Liberec a následně i Olomouc. „Chtěli jsme startupům představit možnosti zahraniční expanze formou přímých zkušeností z konkrétních trhů. Jsme rádi, že se nám podařilo navázat spolupráci s experty, kteří poskytují projektům cennou zpětnou vazbu a pomohou jim připravit se na specifické zahraniční prostředí vyspělých trhů jako Londýn, Singapur, New York nebo Silicon Valley,“ dodává Lucie Hustolesová, vedoucí oddělení internacionalizace firem v CzechInvestu.

Začínající firmy z Královéhradeckého kraje mohou využít služby podnikatelského inkubátoru TECHNOLOGICKÉHO CENTRA Hradec Králové, který poskytuje startupům konzultace, expertní poradenství, mentoring a další služby. Uzávěrka nejbližšího kola přihlášek do inkubačního procesu je 14. listopadu tohoto roku.

Fotogalerie

Přeskočit na hlavní navigaci