Na veletrh CES se představí české startupy

Na veletrh CES v Las Vegas míří české startupy, představí aplikace pro domácí mazlíčky i seniory

Na největším světovém veletrhu spotřební elektroniky v Las Vegas vystavuje na čtyři tisíce firem z celého světa. Mezi technologickými giganty se snaží prosadit také řada malých startupů. O přízeň investorů se na veletrhu CES uchází také několik českých společností. CzechInvest finančně podpořil účast několika českých firem na veletrhu CES, který začíná v úterý v americkém Las Vegas.

Společnost Nvidia zase odhalila systém pro samořiditelná auta a oznámila spolupráci s německou automobilkou Volkswagen na vývoji elektrického mikrobusu a dalších vozů.

Kromě velkých zavedených značek v Las Vegas vystavuje řada startupů včetně několika českých. „Na letošním ročníku se s podporou CzechInvestu představí čtyři české startupy,“ říká Petra Menclová, mluvčí agentury CzechInvest.

zdroj: https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/technologie/las-vegas-ces-veletrh-ceske-firmy-technologie_1801090800_rez

Český startup nabízí aplikaci pro starší spoluobčany. Zůstanou díky ní,i v dnešním internetovém věku, v kontaktu se svými blízkými. Dále aplikaci, která mapuje a hlídá aktivitu domácích mazlíčků a na základě nasbíraných dat může doporučovat jejich tréninkový plán, úpravy příjmu potravy a podobně. 

Další dvě firmy nabízejí designový fotorámeček na digitální snímky i videa a aplikaci na řízení projektů.

Podle Menclové CzechInvest pomáhá českým startupům nikoliv tím, že by jim dával finanční prostředky, ale pomáhá jim v aktivitách, které jsou pro začátky důležité.

Přeskočit na hlavní navigaci