Jediné Microsoft Innovation Center v ČR je v Hradci Králové

Společný projekt TECHNOLOGICKÉHO CENTRA Hradec Králové a společnosti Microsoft slaví již šest let

MIC Network představuje v současnosti přes 100 Microsoft inovačních center v téměř 50 zemích po celém světě. A právě v Hradci Králové najdete jediné MIC v České republice. Microsoft Innovation Center je zde od roku 2010 a jeho založení předcházely velké přípravy včetně komunikace s Microsoft Corp. v USA, které posuzovalo potenciál regionu v oblasti IT.

Cílem MIC HK je dlouhodobá podpora ekonomického růstu v regionu. Díky programům a aktivitám MIC HK je pro začínající firmy daleko snazší třeba navázat spolupráci a rozvíjet své podnikání. Služeb MIC HK může využít v podstatě kdokoli, kdo je aktivní a má zájem rozvíjet své ICT znalosti. V minulosti centrum pomohlo ve vývoji několika projektů pro postižené, které využívaly Microsoft  technologie, a podpořilo několik studentských projektů v účasti na celosvětové soutěži Imagine Cup.

Centrum organizuje řadu akcí jako MIC MINUTES nebo hackathony pro vývojáře a spolupodílí se na organizaci komunitní akce Windows User Group. V uplynulém roce nabídlo středním školám program Microsoft IT Academy zdarma, který pomáhal studentům v rozvoji jejich IT dovedností a byl velmi oblíbený. Začínající podnikatelé mohou získat licence Microsoftu zdarma v rámci programu Microsoft BizSpark. Vývojářům zapůjčuje MIC testovací zařízení a do budoucna se ve spolupráci s Microsoft ČR chce pokusit nabídnout řešení v oblasti Smart Cities.

Práci Microsoft Innovation Center pozitivně vnímá i společnost Microsoft, která pozvala zástupce MIC HK na společný summit do Číny. Této události se účastní pouze 40 nejlepších ze 110 těchto center na celém světě.

Přeskočit na hlavní navigaci