Královéhradecký kraj podporuje zahraniční studenty a výzkumníky

Šikovných studentů a výzkumníků není nikdy dost

S jasným cílem přilákat a udržet v regionu zahraniční studenty a výzkumníky se rozhodl Královéhradecký kraj otevřít Welcome Office. Místo, které podá pomocnou ruku všem, kteří se plánují do kraje přestěhovat nebo jsou tady noví.

Welcome office poskytuje cizincům veškeré informace pro pohodlný a bezproblémový příjezd do České republiky. Následně jim pomůže i s veškerou administrací , ubytováním a úřady v Hradci Králové, a také pořádá networkingová setkání, aby je navzájem seznámil.​​​​​​​

Kancelář sídlí na Velkém náměstí v budově bývalé radnice v Hradci Králové. Hlavní kontaktní osobou celého Welcome Officu je Emília Vetráková. Emília hovoří plynule anglicky, má ráda multikulturní prostředí a intenzívně sleduje dění ve městě v oblasti kultury, divadla, sportu a umění. Zároveň ráda poznává o víkendu krásy našeho kraje a je schopná naším zahraničním studentům a pracovníkům doporučit výlety v okolí. I právě proto je tím správným člověkem na svém místě.  Kontaktovat ji můžete  na telefonním čísle +420 725 977 397 nebo emailu vetrakova@cirihk.cz.

Veškeré základní informace týkající se České republiky a regionu v angličtině jsou na webových stránkách www.plusinovace.cz/welcome/.

Přeskočit na hlavní navigaci