Evropský týden udržitelného rozvoje

Od zítra do příštího úterý bude probíhat Evropský týden udržitelného rozvoje. A my se do něho taky zapojujeme!

O co se jedná? Během Evropského týdne udržitelného rozvoje se napříč celou Evropou  každoročně  konají tisíce různých akcí: konference, výstavy, workshopy, semináře, filmová promítání, komunitní setkání, dny otevřených dveří a mnohé další aktivity. Cíl je jediný: dát najevo, že by nám mělo záležet na budoucnosti světa v němž žijeme a který necháme jednou našim dětem!

V letošním roce se Evropský týden udržitelného rozvoje uskuteční v  termínu 20. – 26. září 2023. mnoho akcí se ale koná před i po tomto termínu.

Naším střípkem do této skládačky je konference „ESG jako nový impuls pro rozvoj firem“, kterou pořádáme 27.9. ve spolupráci s Univerzitou Hradec Králové a Českou spořitelnou v aule Přírodovědecké fakulty UHK.

Hlavním cílem naší akce je představit možnosti, které ESG a udržitelnost přinášejí pro rozvoj firem v Královéhradeckém kraji. Na konkrétních příkladech velkých, středních i malých firem Vám ukážeme, jak využít tuto podnikatelskou příležitost a jakou formu podpory je možné získat od finančních institucí, Centra investic, rozvoje a inovací, Technologické agentury ČR, CzechInvestu a dalších. 

Cílem je také ukázat firmám cestu na Univerzitu Hradec Králové a představit paletu možností, jak spoluprací s Univerzitou posílit jejich inovace. V neposlední řadě přítomní získají od předních českých odborníků aktuální informace o výzvách, které firemní sektor čekají v ESG reportingu a měření uhlíkové stopy.

Pokud máte chuť se konference zúčastnit, podívejte se na její stránky, kde najdete i registrační formulář.

Přeskočit na hlavní navigaci