CITY CHANGERS

Konference, která pomůže prolomit zeď současných problémů a neporozumění a nabídne řešení v oblasti městské mobility, veřejného prostoru a dopravy ve městech a obcích ČR.

Informace o konání

Od: 6. 12. 2017
Do: 7. 12. 2017
areál Dolní oblasti VÍTKOVICE z.s.
sál GONG
Ostrava

Ukázat na mapě

Kontaktní osoba

Jaroslav Martinek
+420 602 503 617
info@dobramesta.cz
www.dobramesta.cz

Popis

Cílem konference je oslovit „City Changers“, tedy lidi, kteří jsou ochotni a schopni měnit česká města. Všichni čelíme globálním i místním výzvám, jako jsou změny klimatu, zvyšování energetické náročnosti, růstu civilizačních onemocnění a počtu závislostí, nedostatku prostoru.

Samotný program konference je inspirován soutěží Evropské komise ”European Green Capital Awards” pro rok 2020, která je určena městům a oceňuje jejich přínos v oblasti pozitivních změn v městském prostředí. Za pozornost stojí, že o tuto cenu bude usilovat i jedno české město – Ostrava. Pokud bude Ostrava úspěšná a podaří se jí získat titul „Evropského zeleného města“, zařadí se vedle takových měst, jako je Stockholm, Hamburk, Vitoria-Gasteiz, Nantes, Kodaň, Bristol, Lublaň, Essen či nizozemské město Nijmegen, která titul obdržela v minulosti.

Tajemství úspěchu nespočívá ovšem jen v informacích samotných. Úspěch závisí často na tom, zda se podaří najít dostatečné množství motivovaných a schopných jedinců, a právě díky otevřené mezioborové debatě lze dosavadní mnohdy pasivní rozvoj změnit v aktivní. Proto se konference jmenuje „CITY CHANGERS“. Inspirací je konference Urban Future Global conference 2018 - www.urban-future.org, největší evropská konference na téma udržitelného rozvoje měst, která se bude konat ve Vídni na přelomu února a března 2018.

V podobném zaměření a vhledu do dané problematiky má svou mutaci v podmínkách ČR konference Resite

Přeskočit na hlavní navigaci


Doplňková navigace sekce: Události