Středy s EEN

Série seminářů v režii Enterprise Europe Network

Informace o konání

Od: 28. 4. 2021 10.00
Do: 26. 5. 2021 11.00
Praha
Praha
www.crr.cz/

Kontaktní osoba

Barbora Mudruňková
+420 225 855 313
barbora.mudrunkova@crr.cz
www.een.cz/

Popis

Chcete-li se zúčastnit je to velice jednoduché: prokliknutím názvu svého vybraného semináře se dostanete přímo na web akce, kde je mj. i registrační formulář. Přihlášeným účastníkům pak v pondělí před konkrétním webinářem bude zaslán odkaz na virtuální místnost. Webináře budou probíhat přes MS Teams (je možné, že po Vás systém bude chtít registraci - jméno a e-mailovou adresu). 

Témata webinářů:

  • Představení programů sdružených pod označením Cíl 2
  • Představení úspěšných, zajímavých a inspirativních projektů realizovaných v programech Cíle 2 v období 2014-2020
  • Představení nejčastějších, případně nejzávažnějších pochybení a problémů při realizaci projektů

Na webináři Vám představíme služby EEN, které přispívají k podpoře rozvoje mezinárodního a inovačního potenciálu firem. Účastníci budou seznámeni s nástroji, které usnadňují cestu k novým zahraničním klientům, a se službami zaměřenými na podporu celkového rozvoje firem a inovací. Určeno pro malé a střední podniky.

Webinář bude věnován především novinkám ve vysílání pracovníků, detailněji bude probrána revize směrnice o vysílání pracovníků platná od 30.7.2020. Své dotazy můžete zasílat předem.

Praktický webinář je určen všem, kteří podnikají či pracují ve Spolkové republice Německo a řeší každodenní otázky týkající se přijímaných opatření v souvislosti s pandemií. Vhodný je pro všechny, kteří podnikají či realizují zakázky v Německu, tedy pro majitele firem, OSVČ, ale i zaměstnance i pracovní agentury.  Prosíme o zaslání dotazů předem na e-mailovou adresu: eva.hrubesova@crr.cz.

Praktický webinář bude zaměřen na přeshraniční poskytování služeb OSVČ v rámci EU. Účastníci budou seznámeni s pravidly pro daně z příjmu, DPH, povinné sociální a zdravotní pojištění či ohlašovacími procedurami. Důraz bude kladen i na rozlišení, kdy se jedná o legální přeshraniční poskytování služeb a kdy jde naopak na tzv. falešné podnikání (nelegální zaměstnávání). 

Přeskočit na hlavní navigaci


Doplňková navigace sekce: Události