MgA. Petr Hampl - malba / mozaika / restaurování

Jsem malíř, restaurátor a lektor výtvarných kurzů. Zabývám se restaurováním nástěnných maleb a mozaik. Pořádám kurzy mozaiky, sgrafita a fresky.

Vlastníte, nebo opravujete památkově chráněný objekt a objevili jste při rekonstrukci nástěnné malby? Potřebujete zhotovit restaurátorský průzkum omítkových a malířských vrstev?

Řešíte rekonstrukci historického objektu a potřebujete služby restaurátora? Můžete se na mě s důvěrou obrátit.

Licenci Ministerstva kultury na restaurování uměleckořemeslných nástěnných maleb mám od roku 1997 a více než 20 let restaurátorských zkušeností.

Restaurováním nástěnných maleb se podílím na vytváření snu o minulosti. Odkrývám a obnovuji hodnoty, které nám zanechali ti, kteří tu žili před námi a uchovávám tak vědomí souvislostí pro další generace. Malbou přispívám k bohatšímu a krásnějšímu životu na zemi.

Restauruji a vytvářím autorské mozaiky. S technikou mozaiky se můžete seznámit na výtvarných kurzech, které pořádám v Praze a v Litomyšli.

Chci obnovit stoletou tradici české mozaiky, která byla v posledních desetiletích přerušena. Přes 10 let se věnuji tvorbě a restaurování mozaik. Techniku mozaiky vyučuji na výtvarných kurzech v Praze a na Fakultě restaurování v Litomyšli, kde jsem se podílel na projektu NAKI Restaurování české mozaiky. Na základě těchto zkušeností jsem se svými kolegy založil novou platformu Ateliér československé mozaiky se sídlem v Hradci Králové.

Máte vztah k umění a uměleckému řemeslu, rádi se obklopujete krásnými věcmi a hledáte hodnoty, které Vás přesahují?  Chcete se seznámit s mozaikou a technikami nástěnné malby?

Napište mi.  Na webu hamplpetr.cz se dozvíte více o mých autorských mozaikách, o malbě i o restaurování. Pokud chcete přijít na výtvarný kurz, na webu si můžete rezervovat termín.

  • Kulturní dědictví
  • Průmyslový, produktový a interiérový design
  • Architektura

Reference

Kontakt

+420 724 702 306
info@hamplpetr.cz
https://hamplpetr.cz/
Petr Hampl

Přeskočit na hlavní navigaci